09/30/2013

Mooie Juniperus parsonii startplanten.

Nederlands.

DSCF7266.jpg

Afgelopen week hebben we deze 17 jaar oude Juniperus parsonii voorbereid voor de verkoop. Allen gekweekt met verschillende mooie bewegingen in de stam en met mooie takkenverdeling rondom. De bomen zijn vanaf jonge planten op ons bedrijf gekweekt en jaarlijks bijgesnoeid. De wortels zijn 3 jaarlijks voorbereid naar een compacte kluit en konden dus direct verpot worden in een bonsaipot en ze  kunnen direct bewerkt worden. De bomen zijn opgepot in een mengeling Bims/Akadama zoals het hoort.

DSCF7316.jpg

De bomen opgepot in een keramische bonsaipot op goede mengeling kunnen nu een 4-tal jaar blijven groeien voor opnieuw te verpotten. Deze startplanten staan nu te koop en kosten 350€ (pot inbegrepen). Deze bomen komen in aanmerking voor het enten met Juniperus Itoigawa op de takken, dit is de snelste manier om resultaat te boeken.

DSCF7318.jpg

De bomen kunnen ook gevormd worden met eigen takken. De bomen vormen met eigen takken kan op een gewone DAGWORKSHOP van 70€.

De bomen enten met Itoigawa is een 4 uur workshop met 4 personen maar dan met enkel deze planten. Workshop/les is 35€. De bomen worden op de ent workshop uit gesnoeid. Deze ent workshop is zeer leerrijk. Voor deze techniek is dit de ideale combinatie, een sterkgroeiende onderstam soort en een ideale loofsoort als entmateriaal. De te griffelen Itoigawa planten worden afzonderlijk uitgekozen ter plaatse en aangepast aan iedere stamdikte. De prijs van de Itoigawa entplanten is 20€ & 25€/stuk, afhankelijk van de stamdikte en worden enkel verkocht aan de cursisten van deze specifieke ent workshop. Iedere parsonii heeft dan 5 à 6 enten nodig. Data workshop op afspraak na aankoop.

The comments are closed.