01/16/2015

Nieuwe aanvoer bonsai en yamadori - enkele voorbeelden.

DSCF7058.JPG

Al deze bomen zijn aan een doorvorming toe maar zijn van zeer goede kwaliteit en met speciale karakters. De prijzen zijn zeer interessant en vele bomen zitten in "handmade" tokoname potten.

DSCF7054.JPG

Deze juniperus sargentii verdiend een nieuwe bedrading en de hoofdtakken moeten terug naar beneden. De handgemaakte Tokoname pot heeft een waarde van meer dan 500€. Waarschijnlijk de enige dikke oude boom van deze soort in Europa. Het loof is goed geschikt voor deze maat en gemakkelijk te onderhouden.

DSCF7039.JPG

Deze Pinus mugo yamadori heeft ongeveer 12 jaar training en is goed compact. Deze moet ook worden doorgevormd. 90%" natural deadwood" en een boom in een zeer mooie maat.

DSCF7038.JPG

Zeer mooi natuurlijk dood hout, mooie bunjin beweging. De boom moet nog gevormd worden.

DSCF7028.JPG

Zeer mooie Taxus cuspidata in een handgemaakte Tokoname pot, halfweg in de opbouwfase , loof zit reeds compact en heeft een nieuwe bedrading nodig.

DSCF7024.JPG

Pinus corticosa. Cork bark Pine op rots in tokoname pot, kruin moet worden doorgevormd.

DSCF7022.JPG

Pinus sylvestris bunjin met "natural shari"  in een handgemaakte pot van AVK. Foto toont verre van de ware schoonheid . Een doorvorming is zeker nodig.

DSCF7013.JPG

Detail van één van de yamadori getorste stam en takken met dood hout, zeer compacte stam en bewegingen. Met een 1/2 dag opkuiswerk en freeswerk maken we hiervan iets zeer mooi.

The comments are closed.