02/25/2015

Interessant startmateriaal te koop - 1.

Ficus carica.

Vijgenboom.

DSCF3429.JPG

Zeer dikke stam. Ongeveer 27 jaar oud. De takken zijn reeds vruchtdragend. Deze boom wordt deze week verpot in een aangepaste pot.

Juniperus rigida.

DSCF3433.JPG

DSCF3440.JPG

Deze Japanse Yamadori rigida is reeds meer dan 15 jaar in Europa maar nooit gevormd. door een volledige bedrading. De wortelkluit is sterk opgebouwd en onlangs verpot op een zeer goed drainerende mengeling. De boom kan vanaf nu bedraad worden zonder enig risico. Deze Juniperus rigida wordt nu verkocht voor 600€, dit is een koopje voor deze soort en deze kwaliteit. Vanaf dit ruw materiaal kan een mooie midsize bonsai gevormd worden.

Juniperus chinensis.

DSCF3474.JPG

Deze Juniperus chinensis is pas verpot. Er is een nieuwe wortelkluit opgebouwd Deze boom is de afgelopen 30 jaar niet meer bedraad en bijgevormd.

DSCF3482.JPG

Dit is zeer mooi startmateriaal met verschillende mogelijkheden. Het loof is van goede kwaliteit om te vormen en verder op te bouwen.

DSCF3489.JPG

Zeer mooie stambewegingen en goede wortelvoet.

DSCF3476.JPG

Dit startmateriaal is meer dan 30 jaar geleden ingevoerd en nooit intensief bewerkt. De verpotting is bij ons correct uitgevoerd en deze boom kan zo bedraad en gevormd worden in een zeer klassieke stijl of in een extreme Juniperus met jin en shari. Dit is een koopje voor 650€.

Juniperus Phoenicea.

 

DSCF3491.JPG

DSCF3495.JPG

DSCF3496.JPG

Deze Spaanse yamadori is ongeveer 6 jaar geleden uitgegraven en heeft de beste zorgen gekregen op gebied van wortelkluit opbouw. Nog nooit zijn er in Europa zo goed voorbereide yamadori op de markt gebracht. Deze boom wordt nu aangeboden voor 350€.

Pinus sylvestris. 

DSCF3544.JPG

DSCF3546.JPG

DSCF3553.JPG

Deze voorgevormde Pinus sylvestris is reeds een vijftal jaar in training en komt uit eigen kwekerij. Het is zeer goed startmateriaal, zowel voor freeswerk als voor vormgeving en loofopbouw. Dit startmateriaal wordt aangeboden voor 250€.

 

 

 

 

The comments are closed.