05/26/2016

“Kei Bonsai Kai” lente tentoonstelling_UPDATE 26.05.16

Vanaf vandaag worden de eerste plaatsen van enkele displays opgesteld. Vanuit Frankrijk kregen we te horen dat door stakingen, in bepaalde regio, geen druppel brandstof te verkrijgen is. Fred doet zijn er tot de laatste minuut alles aan om hier toch te geraken. Hij had een mooi stukje "Ginkgo" geschiedenis voorbereid, we blijven duimen Fred. Nog meer wetten van Murphy toen een lekkage van één van de water opvangbekkens ontstond en dit net in één van de tentoonstellingsruimtes. Een opgebouwd deel werd terug afgebroken om het heuvel te verhelpen.

Het positieve nieuws is dat er gisteren zeer veel mooie bomen zijn binnen gebracht, tot nu toe worden mijn verwachtingen meer dan ingelost. Iedereen is duidelijk tot het uiterste gegaan wat de opmaak betreft. En nogmaals herhalen; deze tentoonstelling kan je niet bekijken en begrijpen als je boom per boom gaat bestuderen of ontleden. Dit is een collectieve tentoonstelling waar bomen mekaar ondersteunen en bij iedere bezoeker een ander verhaal opwekt.

Het belangrijkste voor mij persoonlijk is dat het allemaal bomen zijn die een bijdrage hebben geleverd aan een stukje "Ginkgo Bonsai  Center" en "Ginkgo Bonsai Award" geschiedenis. De meeste bomen ken ik al minimum 20 à 25 jaar en zo ook hun voorgeschiedenis.

Nog een belangrijk punt over de ganse tentoonstelling is dat de meeste bomen hun status "zeer lang in pot gekweekt" of "mochikomi" dragen. Het is vooral dat onderdeel waar we als "Kei Bonsai Kai" groep heel fier kunnen op zijn. Veel mensen hun begin bomen zijn mee geselecteerd voor de Ten en als je dit na 25 à 30 jaar samen ziet WAUW. Aan de karakters van de bomen kan je ook de spirit achter de naam "Kei Bonsai Kai" zien, klassieke bomen komen niet veel voor op de Ten maar we hebben er toch mee geselecteerd voor de variatie.

Iedere bezoeker die deze dingen in gedachten houdt zal reeds meer begrijpen van de opzet. Het is in geen geval de bedoeling er een individuele prestige show van te maken, maar wel een herinnering van hoe het allemaal begonnen is en hoe het ontwikkeld is in de hedendaagse liefhebbers scene.

We kunnen met zijn allen als KBK'ers fier zijn dat we deze eenvoudig ogende bonsai zo lang verzorgd hebben tot wat ze nu zijn geworden.

Groeten,

Danny.

 

 

The comments are closed.