10/24/2016

Workshop van woensdag 5 oktober - Juniperus Itoigawa.

DSCN8041.JPG

We proberen onze mensen te sturen naar goed beginnersmateriaal. Vanaf het ogenblik dat iemand ervaren genoeg is bij het bedraden wordt de keuze van het startmateriaal bijgestuurd. Vele startplanten gekweekt vanaf tuinplant dienen bij ons vooral als oefenmateriaal. Eens de nodige technieken zijn aangeleerd en het doel is een mooie bonsaicollectie zelf opbouwen, dan kan je met mij praten en je wensen kenbaar maken. Dit is een voorbeeld van een Juniperus Itoigawa en Brecht zijn doel is bonsai te verzamelen in de Sho-hin, Chu-hin en Kifu maat.

DSCN8323.JPG

Dit materiaal wordt dan verkocht in de reeds gewenste maat en proportie. Brecht heeft hier al enkele seizoenen voorbereidende werken ingestoken onder andere het verpotten naar een training pot, ruwe bedrading, vormgeving enz.

DSCN8324.JPG

Nu is het loof in goede conditie om een grondige vormgeving te doen, één die alles zal bepalen en meedragen in de rest van deze boom zijn carrière.

DSCN8325.JPG

Dus aan iedereen die binnen een periode van 3 tot 5 jaar een bonsai met een verrijpt imago wil bezitten, ga uw startplant kiezen in de pre-bonsai serre. Voor meer ervaren bonsaiïsten staan daar hun startplanten. De beginners kunnen beter hun oefenbomen kiezen in de afdeling gekweekte startplanten. De oefenbomen hebben allen minstens 3 jaar nodig alvorens een goede startplant in de juiste proportie te worden, zoals dit exemplaar. Nogmaals aan alle cursisten, u mag mij bij ieder van uw aankopen om raad vragen voor het opstarten van een nieuw project.

 

The comments are closed.