10/25/2016

Workshop van woensdag 5 oktober - Juniperus chinensis.

DSCN8048.JPG

Op deze Juniperus chinensis zit Brecht één fase verder. Dit boompje is bedraad voor zijn finale vormgeving en krijgt nu zijn finaal imago.

DSCN8284.JPG

Over de jaren leren de cursisten alle technieken, maar vooral alle stappen in de juiste volgorde. Gelijklopend met de evolutie van de boom volgen we ook de evolutie van de eigenaar. De bedoeling is als de boom er klaar voor is moet de eigenaar ook klaar zijn om in de finesse te gaan. Vanaf dat punt moet je zelf vormen, plaatsen en verfijnen. Dan ben ik er nog enkel om tips te geven en om te helpen bij de laatste selecties.

DSCN8222.JPG

Waar we vooral op letten zijn de juiste handelingen. tijdens iedere bewerking, het advies van de juiste nazorgen en de eerste onderhoudsstappen, al dan niet onder begeleiding; afhankelijk van de soort zal dit beter gedaan worden als men het eerst even ziet.

DSCN8220.JPG

Best als beginner niet direct op dit soort materiaal beginnen maar oefen eerst voldoende. Het zal van persoon tot persoon afhankelijk zijn hoeveel tijd en oefening nodig is voor de stap te zetten naar meer verfijnd werk zonder schade te berokkenen aan takjes. De kwaliteit van de bedrading zal resulteren in een al dan niet gelijke fixatie van al deze takken.

DSCN8163.JPG

Dit is een boompje die na deze bedrading duidelijk zijn verrijpt imago zal hebben. We laten de boom goed verrijpen voor de pot te kiezen. We gaan dit op mekaar afstemmen als het volle loof aanwezig is. Dit is een voorbeeld van goed en betaalbaar uitgangsmateriaal. Op een korte tijdspanne van een drietal jaar een verrijpt en zuiver boompje neer zetten. Geen overhaaste stappen, geen stress situaties voor boom en de eigenaar. Die haalt de volgende KBK tentoonstelling met alle gemak. Proficiat Brecht.

 

 

Comments

Mooitje

Posted by: Dirk | 10/25/2016

Respond to this comment

The comments are closed.