10/27/2016

Workshop van woensdag 5 oktober - Juniperus sabina - 2.

DSCN8113.JPG

Deze Juniperus sabina heeft afgelopen voorjaar zijn eerste vormgeving gehad en is verpot. Nu is het tijd om door te vormen.

DSCN8119.JPG

Het loof is goed bijgegroeid en de fijnere vertakkingen kunnen worden uitgedund, geselecteerd en bedraad.

DSCN8121.JPG

Vanaf de eerste vormgeving kan men reeds inschatten of het doorvormen kort daarop en probleemloos kan verlopen. Hier met dergelijk gezond loof is dat geen probleem.

DSCN8144.JPG

Wat je doet op onze workshops is niet enkel het belangrijkste, eens je weet hoe, waarom en wat moet in deze fase kan het ook thuis verder gezet worden. Het is ook belangrijk wat je leert, ook van bomen van anderen.  Soms hebben cursisten dezelfde soort in het zelfde jaar opgestart, maar zitten de bomen één jaar later toch in verschillende fases, dus vragen ze om verschillende bewerkingen. De uitleg bij de boom die op dit ogenblik besproken wordt is specifiek voor die boom en kan beter niet toegepast worden op een soortgenoot in een andere fase of met een andere vitaliteit.

DSCN8291.JPG

Ook Frederik vormt en plaatst zelfstandig op een goed verfijnd niveau. Steeds meer K.B.K'ers komen in de fase hun bomen aan te kunnen bij iedere overgangsfase.

DSCN8443.JPG

Het wortelvoetprobleem zal worden verbeterd met dit stuk dood hout afkomstig van dezelfde soort. Dit wordt nu volledig opgekuist en laat winter volgt de verpotting en het samenbrengen.

 

The comments are closed.