10/29/2016

Workshop van woensdag 5 oktober - Juniperus sabina - 3.

DSCN8057.JPG

Deze Juniperus sabina is afgelopen voorjaar aangekocht en verpot. De boom wordt nu aangeboden voor de eerste bewerkingen.

DSCN8159.JPG

Door de boom te verpotten zitten we al in de goede richting qua hellling en stijl.

DSCN8175.JPG

Mooie bewegingen in de stam.

DSCN8233.JPG

Bij aanvang is het belangrijk het dode en levende goed van elkaar te scheiden en beide op te kuisen. Toch geen van beide onherstelbare schade toe te brengen door diep te frezen of door sapbanen te frezen. 100% concentratie en bij twijfel stoppen en vragen is hier de boodschap. 

DSCN8234.JPG

Dit is een boom met een zeer goed potentieel.

DSCN8236.JPG

Dat hier ook veel manueel opkuis werk bij is, is normaal. het voorbereidende opkuisen kan al vlug een paar uur in beslag nemen.

DSCN8272.JPG

Op gegeven moment is het genoeg geweest voor de boom en dan stoppen we. Dit is echter nog niet het gewenste resultaat. Bij de eerstvolgende ontdrading en voor de doorvorming wordt hier verder verfijnd.  Ondertussen is de schors en sapbaan reeds aan herstel bezig en kan alles blijven sterk doorgroeien.

DSCN8281.JPG

DSCN8300.JPG

Het eerste voorbereiden van het loof en de takken.

DSCN8319.JPG

Voor de eerste bedrading moet deze zwaar genoeg zijn maar niet overbelastend en niet gedetailleerd. Basisvorm uitzetten, fixatie klaarzetten voor doorvorming. Goed bezig. De lange weg zal uiteindelijk de kortste zijn.

 

 

 

The comments are closed.