11/25/2016

Workshop van woensdag 26 oktober - Acer palmatum project.

De meeste van onze cursisten bouwen hun bomen zelf vanaf eender welke ruwe basis.

DSCN0407.JPG

Deze Acer palmatum, voor chuhin startplant, is een door ons opgestart project.

DSCN0409.JPG

Takken enten, wortels enten, marcoteren, "tapers" trekken, tak diktes ordenen, tweede-, derde-, vierde vertakking opbouwen, wortelvoeten kweken. Kortom op onze tentoonstellingen van "Kei Bonsai Kai" wordt dit alles soms een beetje verkeerd ingeschat. Enkel K.B.K.'ers zelf weten van vele bomen hoe zoiets tot stand komt en ontwikkeld.

DSCN0434.JPG

Het gaat hier bij velen over over het zelf beleven, hoe zoiets tot stand komt en ontwikkeld.

DSCN0437.JPG

We adviseren niet iedereen die begint om op die manier te starten maar eerst voor een collectie bestaande, verder af te rijpen, bomen te zorgen en pas daarna de collectie uit te breiden met projecten. Anders wordt het wachten op de eerste resultaten veel te lang.

DSCN0493.JPG

De voldoening om een startplant op te bouwen tot de norm zeer goed bonsai startmateriaal is dan ook zeer groot. Dit zijn de projecten die onze mensen tussen door regelmatig opstarten. Ieder jaar komen deze boompjes 1 à 2 maal terug voor verdere opvolging. Iedereen die maar mij toekomt met de vraag om een project op te starten wordt na de gewenste soort en maat geadviseerd. Jaarlijks worden in deze studio's boompjes vanaf het rijpe project tot mooie bonsai verrijpt. Hou daar rekening mee bij het volgen van dit BLOG dat KBK'ers meestal "All Round" bonsai beoefenaars zijn.

 

DSCN0538.JPG

DSCN0669.JPG

 

 

 

 

The comments are closed.