11/26/2016

"One to One" workshop - Acer palmatum Kashima.

Toen Patrick deze boom zo een 12 jaar geleden aankocht dacht hij een volwaardige bonsai te bezitten. Van bij aankoop adviseerde ik hem om deze boom als projectboom te gebruiken maar dan op hoger niveau. De boom was 12 jaar geleden een beter Japans serie product met zeer jonge takken op een goede karakter stam. Na een evaluatie van de boom toonde ik Patrick wat er nog allemaal kon verbeterd worden. Ons streefdoel was ouderdomskarakters en verschillende leeftijdskarakters en vooral veel variatie in de takkenopbouw te brengen. Gelijkertijd is de wortelvoet, stamdikte, tak diktes en tapsheid verbeterd. We zijn nu einde van dit project en gaan aan de fijne vertakkingen en hun rijpheid beginnen. Ook hier wordt de herfst- of winter snoei aangepast aan het te bereiken doel.

DSCN5271.JPG

DSCN5274.JPG

DSCN5278.JPG

DSCN5288.JPG

DSCN5296.JPG

DSCN5297.JPG

DSCN5305.JPG

We hebben nu ons eerste gesprek gehad over de pottenkeuze en Patrick heeft mij de opdracht gegeven om een finale pot te zoeken voor deze boom, waarvan we de verpotting voorjaar 2018 samen gaan doen.

DSCN5307.JPG

DSCN5330.JPG

Het natuurlijk ogend gegroeid takkenkarakter vraagt meer aandacht tijdens deze opbouwperiode dan een geordend takkenkarakter, maar is voor een loofboom wel veel mooier. Al de takken op deze boom zijn bewerkt zowel door bedrading, opspannen, sommige korte op en neer bewegingen en vooral aangepaste snoei. Een mooi resultaat van ongeveer 10 jaar werk.

 

The comments are closed.