12/16/2016

Workshop van maandag 12 december - een overzicht - 3 - Acers.

DSCN9348.JPG

Benny is zijn tweede jaar bezig met deze Acer palmatum. Het was een door ons voor gekweekte projectboom van ongeveer 17 jaar oud.

DSCN9356.JPG

DSCN9357.JPG

Na enkele jaren verbeteringswerk aan de wortelvoet zien we reeds een mooie basis die zich nu ieder jaar nog mooier kan ontwikkelen.

DSCN9364.JPG

We hebben altijd gezorgd dat begrip "low budget" startplant toch nog altijd een kwaliteitsproduct bleef.

DSCN9535.JPG

Dergelijke projecten houden veel meer in dan de foto's die je hier op dit Blog ziet verschijnen. Het is vooral ieder jaar de werklijst voor thuis die het verschil maakt.

DSCN9539.JPG

Projecten in deze fase komen slechts éénmaal per jaar terug voor verdere opbouw. We starten deze verdere opbouw enkel op als de vorige fase succesvol is verlopen, dus als het thuiswerk succesvol is uitgevoerd.

DSCN9550.JPG

DSCN9556.JPG

DSCN9862.JPG

Benny heeft pas een tiendaagse bedradingsoefening achter de rug en bedraad nu zuiver en efficiënt. In deze fase van opbouw is een goede bedrading zeker nodig.

DSCN9985.JPG

Nog eens extra inspectie in alle stilte.

DSCN9986.JPG

Bij ons is het normaal dat iedereen zijn eigen bomen zelf opbouwt of leert opbouwen.

DSCN9799.JPG

Kurt is deze Acer palmatum opgestart enkele jaren geleden met een boom vol gebreken. De wortelvoet is nu volledig verbeterd en reeds verdriedubbeld. We zijn nu aan de griffels bezig voor een mooiere takkenverdeling.

DSCN9949.JPG

DSCN9806.JPG

Zo bouwen we trapsgewijs naar boven toe en alle takken die moeten vervangen worden of bewerkt worden krijgen hun techniek. We doen niet alles tegelijkertijd, na iedere ingreep moet de boom recupereren voor  we een nieuwe ingreep op starten. "Kei Bonsai Kai" mensen streven er ook naar de hoogst mogelijke kwaliteit  uit het materiaal te halen. Wel op budgettaire manier die voor de leerling haalbaar is, proberen we om op een goed niveau aan bonsai te werken. 

 

 

 

 

 

The comments are closed.