12/17/2016

Workshop van maandag 12 december - een overzicht - 4 - Acers 2.

DSCN9477.JPG

Acer p. Deshoyo project; extra grote groeiruimtes voor pas opgestarte projecten. Dit is geen verpotting maar het aansterken van de jonge wortelkluit ter bevordering van de wortelvoet.

DSCN9757.JPG

Met oude tuinplanten van zeldzame Acer soorten starten. Het hoofddoel is hier de natuurlijke groeivorm van deze soort evenaren.

DSCN9763.JPG

DSCN9770.JPG

Acer p. Diana project. Het startmateriaal bevestigd nu al het extreme karakter voor de toekomst. Dit is één van de vele bomen die binnen een 2-tal jaar alle nodige takken zal hebben om volledig gevormd te kunnen worden. Het is vooral een zeer aantrekkelijke soort qua kleur en bladvorm. Het voordeel is dat we onze karaktertakken zelf kunnen vormen met de nieuwe twijgen.

Acer p. deshoyo 17 jaar geleden.

acer p deshoyo021.JPG

acer p deshoyo024.JPG

DSCN9740.JPG

Dit is nu de  Acer p. deshoyo die hier 17 jaar geleden opgestart is vanaf een tuinplant. De laatste jaren heeft Luc een paar opbouwfoutjes gemaakt die nu worden rechtgezet en vanaf dan terug worden opgebouwd.

DSCN9787.JPG

Met opbouwfouten bedoelen we niet de takken plaatsingen en algemene opbouw. Voor mij is dit in deze fase de verfijnende opbouw die deze boom reeds een 5 tal jaar moest hebben. Door herhaaldelijk dezelfde winter- en zomer onderhoud toe te passen is die fase volledig achter gebleven. De boom groeit nu reeds veel trager en een nieuwe totaal opstart is hier voor nodig. Aangezien bij ons toch nog veel mogelijk is gaan we dit volgend voorjaar opstarten. Er wordt gezegd een bonsai is nooit af, maar ge moet dit niet te letterlijk nemen. Af en toe een fase afwerken is nodig.

 

 

The comments are closed.