12/21/2016

Workshop van zaterdag 26 november - Azalea satsuki.

DSCN5655.JPG

Satsuki materiaal zoals dit zijn er 100.000 ingevoerd. Wie bij "Kei Bonsai Kai" met een standaard boom begint heeft de bedoeling om er een éénling van te maken.

DSCN5733.JPG

Een tak uitgedund en deze kan bedraad worden.

DSCN5834.JPG

DSCN5831.JPG

Uitdunnen en mooie takken over houden.

DSCN5919.JPG

Na het uitsnoeien de basisvorm bedraden en vormen. Niets speciaals, normale routine. Het is vanaf het voorjaar dat de opbouw echt begint, tegen dan krijgen alle cursisten de informatie mee over de eerstkomende zes maanden. Over alles wat er wel en alles wat er zeker niet nog kan of worden gedaan.

DSCN5954.JPG

Wanneer vorm je een mooie tak  en hoe snel vorm je een lelijke tak, nog even voor tonen.

DSCN6048.JPG

Volledig uitgesnoeid.

DSCN6063.JPG

Ook belangrijk.

DSCN6085.JPG

En nu bedraden maar. In het voorjaar passen we de aarde aan volgens ons klimaat en aan onze normen van water geven. Wat voor velen reeds een bonsai zou zijn is voor K.B.K. een zeer goed gekweekte startplant. Hier spreken we over een project van een drietal jaar, maar het kan ook langer duren als men nog verder wil. Meestal als de eerste resultaten zichtbaar zijn vraagt de eigenaar zelf om verlengingen en het niveau van de boom nog een stapje hoger te brengen. Het doel is de tak lengtes en tak vormen te wijzigen en te eindigen met een korte maar brede boom.

 

 

 

The comments are closed.