01/06/2017

Workshop van 16 december 2016 - Taxus cuspidata en Limoncello.

DSCN0930.JPG

Deze Taxus cuspidata is goed aan het verrijpen.

DSCN1033.JPG

Het loof is goed compact geworden.

DSCN1044.JPG

Tot zover deze fase van opbouw nl. oudere takken met dicht loof. Alles is zelfdragend en ziet er natuurlijk gegroeid uit . We gaan nu onze opbouwtechnieken en de onderhoud snoei daarop afstemmen.

DSCN1048.JPG

Een lichte vorm van selectief uitdunnen.

DSCN1245.JPG

We gaan nog een jaartje door in deze grote training pot. We gaan volgend seizoen de kruin beginnen "open maken" , dit doen we op de interessante bewegende oudere takken. Accenten zullen daarop worden gelegd en het onder verdelen van het loof wordt daarop afgestemd.

DSCN1250.JPG

We gaan stilaan beginnen uitkijken naar de passende pot voor deze, toch wel iets andere vorm van half cascade. We gaan in geen geval kiezen voor een schelp... We gaan voor dat ene onopvallende potje dat voor de boom de kroon op het werk kan zetten. De manier waarop we dit in de pot gaan zetten zal zeker nog wel verrassend zijn voor velen. Dit kan enkel gebeuren als je geloofd in  een opbouw proces zoals dit; van begin en, voor mij,  tot volgend jaar is het ongeveer 8 jaar.

En Bart was jarig.

DSCN1121.JPG

Aan iedereen die volgend jaar workshop volgt op (of rond) 16 december en Bart is ingeschreven dan is de kans groot dat je nog eens van zijn specialiteit kan proeven. Limoncello A LA Barté.

DSCN1133.JPG

Aangevuld met een Eclairke van "de bakker van bie us".

DSCN1134.JPG

En ik maar proberen op mijn dieet letten.

 

 

 

 

 

 

 

 

The comments are closed.