02/14/2017

Workshop van afgelopen zaterdag - een overzicht.

IMG_8710.JPG

Iedereen die een Cryptomeria wil opbouwen zal ondervinden hoe die soort zelf het liefst behandeld wordt. Eén ding is zeker, een vormgeving en bewerking zoals andere naaldbomen lukt niet bij deze soort.

IMG_8809.JPG

Dieter gaat mee in de opbouwtechnieken van deze soort en gaat vanaf nu deze boom twee maal per zomer hier opvolgen.

IMG_8832.JPG

De basisvormgeving stelt niet zo veel voor, het is de ganse weg die moet afgelegd worden waar de snoei techniek en tijdstip ervan zeer belangrijk zijn. Daarvoor zijn begeleidende workshops het interessants. Bomen mooi vormen kunnen er heel veel maar ze tot een goede rijpheid brengen al heel wat minder.

IMG_8839.JPG

Staaf voor top correctie.

IMG_8876.JPG

Klaar om de komende zomer twee maal licht te bewerken zodanig dat het loof goed wordt om beginnen op te bouwen.

IMG_8842.JPG

Dit is wat we meer willen zien, deelnemers die met één boom per workshop het goed willen doen en als het nodig is thuis verder werken en op korte termijn een tweede maal de boom aanbieden. Deze Carpinus volledig bedraden is minimum een volle dag werk. Het is belangrijk dat de bedrading heel goed gedaan wordt.

IMG_8772.JPG

IMG_8798.JPG

IMG_8881.JPG

"Vele wind bie Bart thus."

IMG_8692.JPG

IMG_8751.JPG

IMG_8801.JPG

IMG_8853.JPG

IMG_8860.JPG

IMG_8864.JPG

Nog iemand die goed bezig is. De groep met "Goed bezig" wordt alsmaar groter, dus zal meer tijd vragen. Proficiat Marnic.

IMG_8788.JPG

Bij iedereen wordt door gewerkt tot de bedrading volledig op punt staat, tot de eigenaar weet wat sterke en gezonde bomen zijn, pas vanaf dan gaan we verder met de opbouw. Iedereen moet door deze fase.

IMG_8871.JPG

Meerdere projecten opstarten is handig, zo kunnen er, bij weinig werk eraan, meerdere bomen meegebracht worden. Dieter start nog een Larix op.

IMG_8684.JPG

En Bart een Punica (Granaatappel). Dit is een mooie startplant voor een project die naar een natuurlijk gegroeide boom moet worden gebracht. Hier zal nooit op bedraad worden. Zeer plezante soort, wordt té weinig gekozen. Goe Bart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The comments are closed.