03/15/2017

Workshop van zaterdag 11 maart 2017 - deel 1.

Acer buergerianum.

IMG_4695.JPG

Bij deze drietand Esdoorn is de eerste project fase afgewerkt nl. van jongere, kleinere commerciële massa serie boom met veel fouten naar eenling startmateriaal.

IMG_4999.JPG

Deze compacte wortelkluit en potentieel goede wortelvoet zijn eveneens de resultaten van het voorbije project.

IMG_5022.JPG

Klaar voor de volgende fase: mooi natuurlijke hoofdtakken en bijhorende vertakkingen.

IMG_5053.JPG

Deze laatste trainingspot heeft reeds de vorm en grootte voor ons eindproduct Dit is wat we doen op onze workshops, het voorbereiden van mooi uitgangsmateriaal om daar uiteindelijk een mooie boom uit te kweken, niets lijkt nog op de oorspronkelijke startplant.

Acer buergerianum.

IMG_5067.JPG

Een bijna zelfde verhaal maar een andere stijl of groeivorm.

IMG_5074.JPG

Het wordt steeds beter, goede oogst.

IMG_5087.JPG

Aanpassing van de mogelijke eindpot voor binnen enkele jaren. We gaan nu reeds de eindpot gebruiken en de jonge boom hier laten naartoe groeien.

IMG_5088.JPG

IMG_5089.JPG

IMG_5104.JPG

De reden waarom we dit doen is duidelijk niet voor de esthetica van het geheel. Nieuwe handgemaakte potten zien er lang nieuw uit. Als het goede kwaliteit potten zijn krijgen die over de jaren een oude patina, door ze vast te nemen, regelmatig even over te wrijven, zon, water, kortom door ze te gebruiken. Mooie oud uitziende potten onder oude bomen is een perfecte combinatie. Joachim investeert op die manier in de toekomst omdat hij de verhalen reeds 20 jaar geleden  heeft gehoord en nu ook vaststelt dat oude kwaliteitspotten moeilijk te krijgen zijn. Dus dit is een goede oplossing. Als het boompje oud is zal de pot dat ook zijn. 

 

The comments are closed.