06/01/2017

Water geven.

IMG_8666.JPG

Dit is het allerbelangrijkste in de ganse bonsaikunst en ook het aller moeilijkste.

Hier volgen wat tips, zonder in detail te gaan per soort, voor verpotte bomen.

Let op de verpotte bomen van afgelopen voorjaar, deze zijn nog niet stabiel genoeg gegroeid in de verse akadama dwz dat men bij deze bomen geen enkel moment van droger komen mag vaststellen anders komt er een groeistilstand.

Als dit meerdere malen voorvalt is er bladschade die bestaat in verschillende gradatiesvan verkleurde randen tot uitdroging.

Is dit wekelijks éénmaal gebeurd dan zijn het kleine takjes die mee afsterven en volgend voorjaar nog een deel zullen afgooien.

En als je algemeen te weinig water geeft zijn het takken die op termijn afsterven.

Het duurt een volledige zomer alvorens een boom weer stabiel staat na een verpotting, dus een ganse zomer zullen verpotte bomen meer aandacht vragen.

Wie afgelopen week correct heeft water toegediend en de goede standplaats had, zal groeiend en succesvol kunnen verder werken. Kom anders maar eens kijken bij ons hoe de bomen nu hun derde snoeibeurt gaan krijgen en alles groeit en ontwikkeld in een buitengewoon snel tempo.

We hebben ook al mindere jaren gehad, maar dit jaar helpen zowel Thijs, Ingrid als ikzelf, zowel bonsai startmateriaal als  pre bonsai zo lang als nodig goed sterk en groeiend te houden.

Over bomen langer dan twee jaar tot Mochi Komi bomen water geven kan ik een boek schrijven. Als je nu alvast de beginner regels goed onthoud. Je moet de bomen aan de groei gieten en aan de groei houden met water, dat is het beste begin. Vooral als je zelf je verpotting goed uitgevoerd hebt en alles goed bekeken moet je perfect kunnen water geven.

Kom en vergelijk voordat er groeiachterstand is bij uw bomen.

Danny.

The comments are closed.