10/21/2017

Pré-bonsai en uitgesnoeide voorbereide planten als startmateriaal - deel 3.

Startmateriaal, ook geschikt voor beginners.

Pré- bonsai starters zijn reeds gevormde bomen die al enkele jaren in pot staan en zijn onderhouden. Iedereen die vanaf dit materiaal wil verder bouwen wint, in jaren, de tijd die is voorafgegaan, vermijd risico (van verpotting en andere ingrepen) en de zware botanische ingrepen zijn keurig uitgevoerd met een goed resultaat in een korte periode.

Voor uitgesnoeide startplanten. We hebben vanaf nu ook de ruimste keuze aan startplanten. Het is onze dagelijkse bezigheid, voor gekweekte soorten voor bonsai hun basis snoei geven. Dit is zeer goed startmateriaal aan een interessante prijs.

IMG_4942.JPG

IMG_4945.JPG

IMG_4949.JPG

IMG_4962.JPG

Juniperussen NIET voorgesnoeid vanaf 35€, 50€, 75€, 95€... volgens stamdikte en beweging.

IMG_4953.JPG

IMG_4955.JPG

IMG_5314.JPG

IMG_5315.JPG

Taxussen NIET uitgesnoeid vanaf 125€.

IMG_3529.JPG

IMG_5316.JPG

IMG_5318.JPG

IMG_5319.JPG

Juniperus chinensis Parsonii voorgestijlde exemplaren die nu kunnen worden doorgevormd en verpot, met dit materiaal beginnen dan win je 4 tot 6 jaar.

IMG_3646.JPG

IMG_5434.JPG

Deze Acer buergerianum bossen hebben een voorsprong van 4 jaar dat ze reeds met mekaar vergroeid zijn, dus nog een 2 à 3 tal jaar en het "Mochi Komi" resultaat wordt zichtbaar. Dit zijn de dingen waar je best aan denkt alvorens te beslissen of je het zelf gaat maken of enkele stappen gaat winnen in tijd en ontwikkeling.

IMG_3654.JPG

Vele al rijpere bomen staan nog niet in hun aangepaste potten, vanaf het ogenblik dat de juiste pot onder een boom komt zie je pas goed de verhoudingen en het na te streven karakter.

IMG_3660.JPG

Deze vrouwelijk gestijlde Esdoorn toont al een middelbare leeftijd en elegant karakter. Je kan dit niet vergelijken met een klassieke Esdoorn, ook hier weer de pot aanpassen en de verfijnende opbouw en binnen een paar jaar is dit een Yama momiji in de "Sakka Kyookai" stijl.

Bij de volgende vergaderingen van KBK wordt daar iets dieper op ingegaan. Vooral om de bredere horizonten in Bonsai duidelijker te maken en dit als vast begrip te laten meewerken. Het zijn die zaken die tentoonstellingen minder saai maken.

IMG_3594.JPG

IMG_3595.JPG

IMG_3599.JPG

Ook voor bijzet bomen hebben we goed uitgangsmateriaal. Je moet er wel de juiste dingen mee doen bij het overbrengen naar de passende pot. Hiermee moet je een beetje creatief zijn.

IMG_3657.JPG

IMG_3658.JPG

IMG_3659.JPG

Wil je echt een stap vooruit in je verzameling dan kan je advies vragen over zowel materiaal keuze als de opvolging ervan op workshops en dit tijdens openingsdagen als ik geen workshop heb of op afspraak. Vooral de bomen vanaf doorvorming tot de verrijpingfase  worden frequenter opgevolgd als ze dichter bij hun finaal imago komen. 

 

 

 

 

 

The comments are closed.