11/24/2017

Workshop van zaterdag 28 oktober 2017 - een overzicht - 7.

IMG_6944.JPG

Naast Bunjin hebben we bij "Kei Bonsai Kai" ook veel rotsbeplantingen. Deze van Micky staat op een grijze lava die ik nog eigenhandig heb uitgesneden textuur aan gegeven. Blij dit ooit eens gedaan te hebben maar ik zou er niet meer aan beginnen. Zeker blij dat de steen in de groep is gebleven en bij Micky, toch ook al een ervaren "Ancien" , is er een mooie creatie mee gebouwd. Eentje die we in Mei wel op de Ten zullen zien. Mooi werk.

IMG_6946.JPG

Als je als beginner voor het eerst bonsai begint te vormen en vooral de bedradingstechnieken keurig wilt aanleren, dan doe je dat best onder begeleiding.

IMG_6993.JPG

Dit gekweekt Pinus sylvestris ruw materiaal is ongeveer 25 jaar. Het voordeel is dat men als beginner hiermee zeer veel tijd koopt. Ook het risico die iedere beginner meemaakt zoals te zware snoei, foute bedradingen op moeilijke takken en vooral het overbrengen naar een kleine pot, wordt hier vermeden en kan beter aangeleerd worden op minder waardevol materiaal.

IMG_6998.JPG

Bij dergelijk materiaal hebben we ervoor gezorgd dat op de oude stammen nog meestal soepele takken staan met reeds vertakte accenttakken.

IMG_7005.JPG

In het voorjaar wordt dan met een lichte verpotting de juiste hoek ingeplant in dezelfde pot.

IMG_7051.JPG

En dan begint het oefenen op alle bedradingstechnieken. "het lijkt simpel als jij dit doet" heb ik reeds 10.000 maal gehoord, het is ook simpel als je jezelf verplicht om het goed aan te leren en het te beheersen  als een kunst.

IMG_7064.JPG

Het is al zo vaak gezegd zorg dat je bedrading perfect tegen dat je het echt nodig hebt want de 2de en 3de bedrading en vormgeving bepalen de schoonheid van uw bonsai.

 

 

 

 

The comments are closed.