11/26/2017

Workshop van maandag 20 november - een overzicht -2.

IMG_9702.JPG

IMG_9706.JPG

Dit is een Acer p. Deshoyo van minimum  35 jaar oud.

IMG_9716.JPG

Deze is gekweekt in onze kwekerij tot prébonsai en krijgt nu zijn vormgeving door een tweede bedrading. De eerste vorm en bedrading was voor de hoofdvorm en bonsaitakken. Nu gaan we het volume en de karaktertakken eraan toevoegen.

IMG_9736.JPG

IMG_9744.JPG

IMG_9885.JPG

IMG_0932.JPG

Zorg voor een goed werkende bedrading en laat de draden goed aansluiten zonder té vast te leggen.

IMG_9818.JPG

Nog een Acer p. Deshoyo van dezelfde leeftijd en dezelfde kweekwijze. Deze boom heeft reeds zijn karaktertakken en we gaan nu beginnen aan de volgende reeks takken bijkweken.

IMG_9819.JPG

Er is geen verschil meer tussen bomen hier bij ons gekweekt en opgebouwd of import, vooral bij de Acer soorten is het niet meer te onderscheiden.

IMG_9883.JPG

Bij al deze bomen wordt nog geen eindpot gekozen tot zolang we ons einddoel niet hebben bereikt.

IMG_9692.JPG

Nog een Acer p. Deshoyo van dezelfde leeftijd en kweek wijze. Eentje die reeds vroeger is doorgevormd en nu al de eerste tekenen van verrijping toont. 

IMG_9728.JPG

Nog altijd in de kweekpot, de voorlaatste reeks takjes staat erop, nu nog de allerfijnste + de uitgroei en we kunnen eentje afleveren met alles erop en eraan.

IMG_9762.JPG

Het blijven herhalen is één maar niet altijd op dezelfde manier, dus toevoegen en variatie zijn hier belangrijk voor een natuurlijke basis.

IMG_9827.JPG

Eddy 30 jaar op onze workshops en met deze boom ongeveer 8 jaar. Nog een voorbeeld van een loyale K.B.K.'er die we in zijn hobby hebben bijgestaan en ondersteund en die met al zijn bomen een lange weg naar wat ze nu zijn heeft afgelegd. Eddy mijn dank en respect voor het vertrouwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The comments are closed.