11/27/2017

Workshop van maandag 20 november - een overzicht -3.

IMG_9937.JPG

Een Eik in de midsize class. Alles van basisopbouw is bereikt, we kunnen beginnen aan de verfijning. Hier start het bonsaiwerk, alles van vorige 12 jaar was opbouwwerk. Het is wel leuk om te ervaren dat vanaf materiaal zonder wortelvoet, zonder karaktertakken en zonder accenttakken liefhebbers er in slagen deze basis neer te zetten.

IMG_9936.JPG

Mooi werk Eddy.

IMG_9948.JPG

Door het overaanbod aan workshop bomen, daarmee bedoel ik dat vele deelnemers 3 tot 4 maal meer bomen meebrengen dan dat er kunnen bewerkt worden. Ofwel werken we op alles een beetje en de rest gebeurd thuis, maar daar heb ik er nog niet veel goed mee zien eindigen. Deze Juniperus is een voorbeeld van op de workshop opgestart en thuis afgewerkt.

JMG_0005.JPG

Deze karakter Juniperus heeft duidelijk meer potentieel dan wat er is uitgehaald. Er is geen gebruik gemaakt van de lange ondertak als karaktertak. Er is na mijn uitdunnen op workshop niet verder uitgedund, alles bedraad en geplaatst, dus alles buiten proportie. In de top staan er nog teveel takken en weinigen zijn met karakter bedraad en geplaatst.....Kortom goed gedaan voor een liefhebber, maar onvoldoende voor wat het materiaal te bieden heeft. Dit is bvb een boom die je kan leren vormen op een volledige workshop van 4u in een groep van 5 mensen. Het wordt dan goed doorwerken, maar het is niet onmogelijk als er niet nog 2 à 3 andere bomen bij worden aangeboden.  Dus alvorens auto's vol met bomen aan te sleuren en alles maar half goed doen altijd overwegen wat je verlangd van het materiaal. Deze boom kan worden gestijld naar compacte karaktervolle literati, klaar voor verdere onderhoud.

IMG_9916.JPG

Deze Acer p. Ukon opgebouwd vanaf ruwe plant is hoofdzakelijk voor de soort in Eddy's collectie. Deze speciale voorjaarskleuren zijn fris groen. Ook deze pre-bonsai is opgestart vanaf tuinmateriaal.

 

 

 

The comments are closed.