12/28/2017

Workshop van vrijdag 22 december - een overzicht.

IMG_3596.JPG

Als er voldoende materiaal wordt opgestart krijg je na enkele tijd ook een mooi aanbod op de workshops. Stilaan komen vele bomen dicht bij hun eerste doel.  Daarna kunnen we nog verder doorgaan tot het eindeloze ultieme in schoonheid. Dit is iets waarin weinigen volharden omdat het steeds moeilijker wordt om goede bomen steeds beter te maken of mooie steeds mooier.

Acer p. Arakawa eerste bedrading vorig jaar.

IMG_0711.JPG

IMG_0722.JPG

Wie hier goed oplet ziet de toekomstige boom in Bunjin stijl zitten. Er worden wel nog enkele alternatieven toegevoegd die het nog specialer kunnen maken.

IMG_0726.JPG

Workshop 22 december 2017.

IMG_3567.JPG

IMG_3577.JPG

We zijn er nog lang niet, de vorm moet nog versterkt worden door een volgende hoofdbedrading. een volgende verpotting met andere inplanting enz...

IMG_3552.JPG

Ook dit materiaal is vanaf ruw, zonder takken,  opgebouwd.Alles is hier opgebouwd, behalve de steen.

IMG_3555.JPG

Acer buergerianum opgebouwd vanaf ruwe stam.

IMG_3581.JPG

Luc, één van de "originals" die "Kei Bonsai Kai" heeft helpen opbouwen, hij was erbij "all the way" en heeft er velen zien komen en gaan. Voor hem begint nu een nieuw tijdperk nl zijn bomen vanaf dit niveau "upgraden" naar wat nog allemaal mogelijk is. Een gepassioneerde liefhebber, heel loyaal en een voorbeeld voor allen. Luc is meer voor mij dan zomaar een K.B.K. lid, bedankt om voor de afgelopen 27 à 28 jaar, steeds een voorbeeld voor de groep te zijn.

IMG_3602.JPG

Een Acer Kotohime vlot in een antieke Japanse pot in de meest begeerde maat.  't Ziet er allemaal zo simpel uit, maar er is reeds een lange weg afgelegd.

IMG_3571.JPG

Azalea, hoog tijd om te vormen.

IMG_3580.JPG

Een geslaagde griffel op parsonii, dit wordt sho-hin chinensis. De voorbereiding op het wegnemen van het ongewenste.

IMG_3609.JPG

Sylvestris Bunjin in wording, een doorvorming.

IMG_3631.JPG

Volgende stap, de twee stamlijnen beter, dichter en eleganter op mekaar afstemmen. Ja, soms zijn workshops te kort om dit te verwezenlijken. Enkel dit beter maken ben ik al snel een uur mee bezig. Dus vele bomen waar het beste moet naar boven worden gehaald doen we niet zomaar even tussen 10 andere bomen door.

 

 

 

 

The comments are closed.