01/18/2018

Acer p. Arakawa - project.

Vroeger was dit een vertrouwd beeld, iedere bonsai liefhebber die naar groter en zwaarder startmateriaal zocht kwam ooit bij mij terecht. Een zeer groot deel van deze startplanten zijn nu bomen geworden. Ik moet echter vaststellen dat er niet veel liefhebbers meer rondlopen die nog gans de weg willen afleggen. Vele van deze bomen verschijnen hier nu als bonsai op mijn Blog en een groot gedeelte daarvan is op dezelfde manier opgestart. Hier gaat het voornamelijk over de soort "Acer Arakawa". Als je heden te dage een dikke stam en een groter exemplaar als bonsai wilt van deze soort dan is dit niet goedkoop.

Deze zeer oude startplanten zijn ooit ongeveer 20 jaar geleden uit Korea ingevoerd en waren toen ook al 15 à 20 jaar oud. Dus een ongeveer 40 jaar oude startplant van deze soort is de basis van een lange termijn project waar alle technieken zullen nodig zijn.

David gaat deze uitdaging aan, goed om voor een nieuwe generatie te tonen wat oude karakterloze startplanten kunnen worden. Dit zijn de projecten waar ik graag aan meewerk en de evolutie ervan graag post op mijn Blog.

 

IMG_5080.JPG

IMG_5081.JPG

IMG_5085.JPG

IMG_5091.JPG

IMG_5096.JPG

The comments are closed.