01/21/2018

Workshop Zaterdag 30 december 2017 - overzicht - 1.

IMG_4341.JPG

Deze Carpinus coreanum is ongeveer 14 jaar geleden opgestart vanaf de ruwe basis.

IMG_4376.JPG

Takken opbouw en vormgeving staan erop, voor de laatste fase hebben we nog een 3-tal jaar nodig. Gelukkig heeft Luc een voorbeeld zien staan in mijn collectie waar hij kan op studeren.

IMG_4407.JPG

Opgebouwd vanaf een jong commercieel boompje met opgroeiende kruisende en slordige takken.

IMG_4408.JPG

Het altijd blijven verbeteren en bij ontwikkelen zorgt ervoor dat veel K.B.K.'ers hun eigen goede basis materiaal kweken om uiteindelijk die éénling van een bonsai te creëren.

IMG_4520.JPG

De kurkschors begint over alle takken te groeien, dus als er nog moet gecorrigeerd worden best zo snel mogelijk.

IMG_4433.JPG

Het begin van een Acer p. Kiyohime project. Aan deze startplant is reeds 18 jaar werk vooraf gegaan, van zowel volle grond naar pot afwisselend.

IMG_4434.JPG

De startplant is nu klaar en met regelmaat van om de 2 jaar verpotten we en verbeteren we telkens de wortelvoet.

IMG_4436.JPG

Bij dergelijke projecten is er evenveel uitleg over wat we nu doen, waar de volgende stappen gebeuren en welke en wanneer welke eerste doelstellingen.

IMG_4574.JPG

Na wat uitleg en een paar snoeivoorbeelden met hoe en waarom, lukt het reeds aardig bij Tom om zijn eerste basis snoei succesvol te eindigen.

IMG_4575.JPG

Alle technieken zijn goed bij zeer kwetsbare soort. Ook dit hier is enkel een opstart maar toch in onze normen een kortere termijn project. De volgende stappen in de opbouw zijn reeds opbouwende nl. goede timing in het voorjaar en goede opvolging van de na groei, de rest is de alom gekende onderhoud.

IMG_4442.JPG

Nog een pas opgestart "snake skin" project met een grotere commerciële boom. Ook dit zal de jaren nodig hebben. Geschat op 5 à 8 jaar voor we over een natuurlijk gegroeide boom kunnen spreken.

IMG_4668.JPG

Ook dit project zien we midden mei en half zomer terug.