02/15/2018

Workshop van vrijdag 9 februari 2018 - Juniperus chinensis.

IMG_0531.JPG

Een boom volledig thuis bedraden en/of takken op voorhand uitsnoeien, om dan thuis alles te bedraden en volledig bedraad aan te leveren, is niet altijd een goed idee en niet altijd de goede oplossing. Wat ik wil zeggen is dat bepaalde bomen klaar zijn om definitief een goede opbouw te geven en dit gebeurd vanaf de 1ste tak bedraden, plaatsen en dan naar de volgende tak....tak per tak opbouwen en na het plaatsen zien wat weg kan en wat niet....

IMG_0533.JPG

Deze Juniperus is ideaal voor de "geleerdenstijl" ("Bunjin", "Literati") dus iedere tak heeft zijn eigen karakter aangepast aan het stamkarakter.

IMG_0641.JPG

Bij Bunjin is de onderverdeling van de accenttakken open en eerlijk, deze stijl duld geen camouflagetakken.

IMG_0714.JPG

Steeds minder takken en toch meer karakter.

IMG_0724.JPG

Hier is de bedrading op dit niveau van vormgeving slecht uitgevoerd, er is helemaal niet aangepast bedraad. Te veel draad en veel te dik. Had de vorm eerst bepaald geweest dan kon met een aangepaste eenvoudige bedrading een nog beter afgewerkte styling gegeven worden.

IMG_0770.JPG

IMG_0758.JPG

Deze boom blijft nog in deze pot tot het loof optimaal is aangesterkt en terug goed op kleur staat. Er wordt volgend groeiseizoen wel reeds een lichte onderhoud toegepast. Eens de draad gaat ingroeien gaat deze er af en wordt er toch nog een meer verfijnde bedrading en styling toegepast. Waarschijnlijk volgende winter en volgend voorjaar kan deze naar zijn eind pot.

 

 

 

The comments are closed.