04/03/2018

Workshop "2 to 1" van woensdag 28 maart 2018 - Acer buergerianum ROCK..

De oude garde is zich aan het voorbereiden op een nieuwe tentoonstelling. Het is ook voor velen nog steeds de motivatie om hun bomen terug naar een mooier niveau te brengen. Deze Acer buergerianum hebben we ongeveer een 18-tal jaar geleden opgestart vanaf naakte stam en nu gaan we de eind pot aanpassen.

IMG_6892.JPG

IMG_6908.JPG

De boom is nu geheel vergroeid met de steen en de takken opbouw toont voldoende leeftijdsverschillen.

IMG_6912.JPG

De eerste vast wortelkluit gaan we nu beginnen opbouwen.

IMG_6918.JPG

Optie 1, kan reeds goed zijn.

IMG_6936.JPG

Je zal maar eens een pot moeten kopen om een afgewerkte boom in te zetten. Er zijn vele mooie potten en veel mooie bomen, maar het perfecte huwelijk doen slagen kan enkel op deze manier.

IMG_6958.JPG

't Zal je maar gebeuren dat je op een "2 to 1" workshop een buurman leert kennen die dezelfde passie deelt. Ook deze pot optie kan.

IMG_6951.JPG

De keuze is gemaakt, het is een pot die je niet zomaar zou aankopen met het idee dat één van je bomen erin past. Zowel in vorm als in kleur, een eiland op zichzelf waar de rots in overvloeit. Een pot met veel groeiruimte en toch niet té dominant voor deze Acer buergerianum op rots.

IMG_6972.JPG

IMG_7039.JPG

Dit is één van de vele "eigenbouwbonsai" die op de Tentoonstelling van 26 mei  zullen te zien zijn Wat is nu het verschil tussen een import bonsai uit en in  Japan "afgekweekt" tot in deze fase en deze boom? De voldoening, ervaring, toch wel een beetje fierheid en vooral het opgebouwde vertrouwen  en discussies met een vriend. Bedankt voor het vertrouwen Luc , dit was tot nu toe een aangename reis en nu begint het echte werk pas.