05/05/2018

Workshop van zaterdag 21 april 2018 - deel 3.

IMG_0518.JPG

Beginnende bonsailiefhebbers zijn de moeilijkste om terug met 2 voeten op te grond te krijgen. Ze kopen zaken die ze mooi denken te vinden en vooral die ze al eens op foto hebben gezien of ergens in het echt en dit willen ze namaken. Als er één ding in bonsai is waar je niet moet aan beginnen dan is het namaken van bomen.

IMG_0556.JPG

Je bouwt en vormt met het aangeboden materiaal, je haalt het beste er uit wat er inzit en vooral je leert je technieken, zoals bedraden en snoeien, correct uitvoeren.

IMG_0619.JPG

Die beginners boompjes, van gelijk welke soort, zijn om op te leren. Iedereen die bij ons goed uitkijkt ziet hetzelfde materiaal als het startmateriaal 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en meer jaren verder, meestal reeds verpot in bonsaipot op goede grondmengeling en enkele keren onderhouden of zelfs verder door bedraad. Het prijsverschil is meestal ongeveer wat het u zal kosten aan grond, pot, workshops... Vele mensen die blijven sukkelen met een correcte bedrading kunnen een door ons bedraad exemplaar kopen en zo verder gaan. In de meeste Europese landen wordt de bonsaihobby beoefend door te werken op aangekocht materiaal , wij proberen alles zelf te doen en dat kan ook. Maar probeer er eens eentje bij die al wat verder staat van dezelfde startplant en trek dan na een paar jaar je conclusie maar leer er wel correct op werken.

 

 

 

The comments are closed.